Basin Electric building expansion sets a foundation for the future

November 2017 marked the last milestone for phase 1 of Basin Electric’s expansion project: the completion of Headquarters West.

This expansion project reinforces Basin Electric’s commitment to the future of the cooperative workforce, its membership and to the community of Bismarck, ND, which is home to Basin Electric’s Headquarters.

The 91,000-square-foot expansion will help bring all Headquarters employees under one roof, after years of being scattered across five different locations.

In addition, Headquarters West features a dynamic, mobile-friendly work environment designed to increase collaboration and the transfer and exchange of knowledge and ideas in the workplace. These exchanges will help enhance productivity and instill the cooperative culture into Basin Electric’s workforce.

Learn more about the newly constructed Headquarters West in in the November-December 2017 issue of Basin Today: Building expansion sets a foundation for the future.

For now, enjoy a photo tour of Headquarters West, and watch for tomorrow’s Throwback Thursday blog post taking you down memory lane when the original Headquarters building (now called Headquarters East) was built in the 1970s.

 

Basin Electric employees Aric Bandle (left), senior designer, and Chris Goettle, senior electrical engineer, work at one of the collaborative work stations located in Headquarters West.

 

Mike Murray, property and right-of-way manager, stands at his desk while working. Height-adjustable desks and adjustable dual monitor arms are just two of the standard features that enhance the functionality of employee workstations.

 

Dave Sauer, Dakota Gasification Company senior vice president & COO, works in his new glass-walled office. The glass walls provide employees visual access to managers and enhance transparency as part of the open office concept.

 

Connecting Headquarters West and Headquarters East (original building), the Atrium is the social hub for employees. Its airy atmosphere makes it a perfect casual meeting spot for employees to connect with coworkers during lunch, for an informal team meeting, or to take a break and recharge their batteries.

 

Co-op Café, located in the Atrium area, features an expanded menu including grilled items, freshly made sandwiches, soup/salad bar, and daily lunch special.

 

With large exterior windows and interior glass walls for conference rooms and offices, natural light flows throughout the building. A group meets in a new conference room equipped with state-of-the-art technology. Right outside the conference room is the Work Café, where employees can make coffee, get a refill of water, or store their lunch.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: